De beste koper

De beste koper
Een huis kopen is misschien wel de grootste en belangrijkste aankoop in je leven. ‘debestekoper’ is een concept dat woningzoekers helpt met het aankopen van een nieuwe woning tijdens het gehele aankoopproces. Het concept in ontwikkeld met de problemen in het achterhoofd die mensen vaak ondervinden.

 

Over ‘debestekoper’

‘Debestekoper’ is ontwikkeld door verschillende ondernemers uit het werkveld van de financiële dienstverlening. Bij de aankoop van een woning zijn verschillende partijen nodig om het aankoopproces soepel te laten verlopen. ‘debestekoper’ omvat een breed netwerk van verschillende partners die van dienst kunnen zijn tijdens het kopen van een woning. Op deze manier wordt er een compleet aanbod geboden aan woningkopers, waarbij alle benodigde specialisten samenwerken om de klant optimaal te kunnen helpen.

 

Problemen bij het aankopen van een woning

Er zijn een aantal problemen die woningzoekers vaak ervaren tijdens het aankoopproces van een nieuwe woning. Bekende problemen die mensen ondervinden zijn onder andere:

  • Het zoeken naar een woning is een uitdagend proces waarbij veel komt kijken en wat veel tijd in beslag kan nemen;
  • Woningzoekers weten vaak niet precies wat ze kunnen kopen en wat de toekomstige maandlasten zullen worden wanneer zij een woning hebben aangekocht;
  • Bouwtechnische en juridische zaken rondom de aankoop van een potentiële woning kunnen ingewikkeld zijn voor woningzoekers;
  • Wanneer er een woning is aangekocht willen kopers mogelijk verduurzamen. Vaak weten zij echter niet waar ze moeten beginnen bij dit proces;
  • Potentiële kopers weten vaak niet goed wat er geboden moet worden op de woning.

 

Voordelen van ‘debestekoper’

Het hierboven genoemde concept levert woningzoekers een aantal voordelen op.

 

Zekerheid

Zekerheid is een belangrijke factor tijdens het aankoopproces. Voordat er een bod wordt uitgebracht wil je graag precies weten welke financiële mogelijkheden er zijn en waar je financieel staat. Dit geeft vertrouwen en rust. Het laatste wat beide partijen willen is dat de koop niet doorgaat doordat er geen goede financiële berekening is gemaakt. Ook voor de verkoperde partij is het belangrijk om te weten of potentiële kopers kunnen voldoen aan hun bod, ook zij willen zekerheid.

Vaak wordt er door financieel adviseurs slechts een hypotheekberekening gemaakt voordat een bod wordt uitgebracht. Dit is echter niet voldoende en kan tot vervelende situaties leiden wanneer de aankoop is gedaan. Denk hierbij aan te lage inkomens, een te lage taxatiewaarde achteraf, een overbruggingstekort op de huidige woning of onvoldoende spaarvermogen. Er wordt bij hypotheekberekening namelijk niet genoeg ingezoomd op de gehele situatie. ‘debestekoper’ biedt maximale zekerheid en zorgt dat alles op financieel gebied inzichtelijk is en houdt rekening met het gehele financiële plaatje.

 

Snelheid

‘Debestekoper’ zet in op een snelle dienstverlening. Vóórdat jij jouw droomhuis hebt gevonden wordt er al veel voorwerk gedaan. Vaak hebben potentiële kopers zaken niet goed voorbereid of inzichtelijk, waardoor zij niet snel genoeg kunnen handelen. Dit wil ‘debestekoper’ voor zijn door vroeg genoeg in het aankoopproces te beginnen met voorbereidingen op financieel gebied. Mede dankzij de nauwe samenwerking tussen de verschillende partners, kan alles zelfs binnen de 3 dagen bedenktijd geregeld zijn. Ook wordt er gebruik gemaakt van volledig geautomatiseerde systemen, waardoor er veel sneller een complete hypotheekaanvraag kan worden klaargezet.

 

Laagste woonlasten

Woonlasten bestaan niet alleen uit de hypotheeklasten. Ook spelen energie- en verzekeringslasten een belangrijke rol. De financieel specialisten van ‘debestekoper’ werken samen met alle geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor kunnen mogelijke opties worden vergeleken om de laagste en meest passende hypotheek- en verzekeringslasten te realiseren tegen de meest gunstige condities.

Door korte lijnen met energie- en verduurzamingsadviseurs kan er tevens inzage worden gegeven op de besparingsmogelijkheden. Deze partners kunnen jou ook ontzorgen in de volledige uitvoering van de besparingsmaatregelen.

 

Een zorgeloze aankoop

Er komt veel kijken bij het aankopen van een woning. Veel woningzoekers willen ontzorgt worden tijdens dit proces. Het is verstandig om hier een vakkundig iemand voor in te schakelen die hier ervaring mee heeft en die jou over verschillende onderwerpen kan inlichten. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Wat is dit huis eigenlijk waard? Heeft de woning gebreken? Wat zou ik moeten bieden om de woning te kunnen kopen? Is er voor de aanbouw wel een vergunning aangevraagd? Is de fundering wel in orde? Spelen er geen juridische of kadastrale kwesties?

 

Een hypotheekcertificaat

‘Debestekoper’ biedt een uniek hypotheekcertificaat. Hiermee wordt schriftelijk onderbouwd aangetoond dat jij de woning kunt betalen en de koop snel rond krijgt. Het certificaat is specifiek gericht op één woning. Dit geeft de verkopende partij veel zekerheid. Op deze manier maak jij meer kans om gekozen te worden als de beste koper.

 

 

Bronnen: (Debestekoper, 2023)