Woningen met ERA Garantie

ERA Garantie

Wij verkopen huizen en kopen huizen aan met een ERA garantie! Bij een verkoop of aankoop met ERA Garantie krijgen de kopers een jaar lang garantie op de installaties en inbouwapparatuur in de woning. Dit zorgt voor een zeker gevoel, want het risico van onverwachte kosten voor reparaties wordt weggenomen. Dit is erg fijn voor kopers van een nieuwe woning: er wordt immers al genoeg geld uitgegeven bij de aankoop van een nieuwe woning.

 

Woning verkopen met ERA Garantie

Voor onze verkoopklanten sluiten wij standaard en op onze kosten een ERA Garantie af voor de woning die bij ons in de verkoop staat. Door deze ERA Garantie hebben de kopers meer zekerheid over de installaties en inbouwapparatuur in de woning omdat zij dan niet voor onverwachte kosten te staan. Dit zal hen vertrouwen geven in de woning en de verkoop bevorderen. Woningen met ERA Garantie worden sneller en voor een betere prijs verkocht dan woningen die geen ERA Garantie hebben.

In al het communicatiemateriaal wat gebruikt wordt om de woning te verkopen zal de ERA Garantie gecommuniceerd worden naar potentiële kopers.

 

Aankopen met ERA Garantie

Heb je samen met ons een nieuwe woning aangekocht en wil je niet geconfronteerd worden met onverwachte kosten?

Ook als aankoopklant of als koper van een, bij ons in de verkoop staande, woning is het mogelijk om een ERA Garantie af te sluiten via ons. De kosten hiervoor bedragen € 200.

 

ERA Garantie voorwaarden

De ERA Garantie geldt voor de volgende onderdelen:

  • Keuken inbouwapparatuur (niet ouder dan 10 jaar), waaronder de vaatwasser, kookplaat, koelkast, vriezer, oven, magnetron, stoomoven en Quooker.
  • Zichtbaar loodgieterswerk (in huis), waaronder gasleidingen, afvoerleidingen en waterleidingen.
  • Sanitaire voorzieningen, waaronder het toilet, wastafels, douche, jacuzzi.
  • Zichtbare elektriciteitsvoorzieningen, waaronder de deurbel, wandcontactdozen en lichtschakelaars.
  • Warmwaterinstallaties (radiatoren, leidingen, boiler; cv-ketel uitgezonderd)

De ERA Garantie is geldig voor 12 maanden vanaf de eigendomsoverdracht van de woning. Na de overdracht ontvangen de kopers van de woning een ERA Garantie certificaat en een -rapport. Hierin staan alle verzekerde onderdelen en voorwaarden weergegeven. Alle installaties en apparatuur die goed werken op het moment van de inspectie van de woning zijn meeverzekerd. Dit wordt op de dag van de eigendomsoverdracht door onze makelaar gecontroleerd.

Wanneer er binnen deze 12 maanden schade ontstaat aan één van de onderdelen, kan er door de eigenaren van de woning direct contact worden opgenomen met de ERAssistlijn. Zij regelen de verdere afhandeling en reparaties.

De ERA Garantie dekt de kosten van de reparatie als een bestaande inboedel- of opstalverzekering de kosten niet dekt, met een maximum van € 6.000. Er geldt een eigen risico van € 150 per onderdeel.

 

Bronnen: (ERA Nederland NV, 2023) – (ERA Nederland NV, 2019) - (ERA Nederland NV, 2015).