Aankoopmakelaar Nijmegen

Aankoopmakelaar Nijmegen

Een aankoopmakelaar in Nijmegen kan van grote waarde zijn bij het kopen van een huis. Vooral in een krappe huizenmarkt kan een aankoopmakelaar je helpen om toch een geschikt huis te vinden tegen een redelijke prijs.

 

Huizenmarkt in Nijmegen

De huizenmarkt in Nijmegen is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar het voorheen nog relatief gemakkelijk was om een geschikt huis te vinden, is dat tegenwoordig een stuk lastiger. Huizen worden snellen verkocht en de prijzen zijn flink gestegen. De koopmarkt is het afgelopen kwartaal iets vriendelijker geworden, maar de markt is nog steeds krap. In het eerste kwartaal van 2023 heeft omgeving Arnhem/ Nijmegen een krapte indicator van 3.2. De krapte-indicator geeft weer hoeveel keuzemogelijk een potentiële koper heeft op de woningmarkt. Bij de genoemde krapte-indicator heeft de koper dus keuze tussen 3.2 woningen. Wanneer de krapte-indicator onder de 5 komt, is er sprake van een verkopersmarkt, een indicator tussen de 5 en 10 geeft een evenwichtige markt aan en een indicator van boven de 10 wijst op een kopersmarkt.

In deze competitieve markt kan het dus lastig zijn om als koper een geschikt huis te vinden en daar ook nog eens een goede prijs voor te betalen. Een aankoopmakelaar in Nijmegen kan in zo'n geval een uitkomst bieden. Maar wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk en waarom zou je er één inschakelen?

 

Wat doet een aankoopmakelaar in Nijmegen?

Een aankoopmakelaar in Nijmegen helpt je bij het zoeken naar een geschikte woning. Een aankoopmakelaar in Nijmegen kent de huizenmarkt in Nijmegen en weet wat er op de markt speelt. De aankoopmakelaar gaat met behulp van zijn netwerk en de landelijke NVM database op zoek naar het ideale huis voor jou op basis van de opgegeven criteria. Zelf ontvang je ook al het aanbod, vaak voordat het op Funda staat. Alle te koop staande woningen bij makelaars in Nijmegen of andere plaatsen komen direct binnen.

Heb jij een woning op het oog? De aankoopmakelaar in Nijmegen plant een bezichtiging in en gaat met jou de woning bezichtigen. De aankoopmakelaar kan jou adviseren over de staat van het huis en eventuele gebreken die je zelf wellicht niet opmerkt.

Ben je na de bezichtiging nog steeds geïnteresseerd, dan zal de aankoopmakelaar in Nijmegen advies geven over de marktwaarde, de aankoopstrategie en zal helpen met het onderhandelen. Een aankoopmakelaar kan jou tevens helpen met de financiële afwikkeling, door het inschakelen van een hypotheekadviseur.

Verder handelt een aankoopmakelaar alle administratieve en juridische zaken af die komen kijken bij het aankoopproces, zoals de koopovereenkomst en onderhandeling over ontbindende voorwaarden. Ook wordt de notariële afwikkeling en de inspectie van de woning voor de eigendomsoverdracht begeleidt. Je wordt dus ontzorgt gedurende het gehele aankoopproces wanneer je een aankoopmakelaar in Nijmegen inschakelt.

 

Welke aankoopmakelaar in Nijmegen kies ik?

Er zijn verschillende aankoopmakelaars in Nijmegen actief. Een goede manier om een betrouwbare aankoopmakelaar te vinden is door te kijken naar de certificering van de makelaar in Nijmegen.

Ook is het goed om te kijken of de makelaar is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs), de VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed) of VastgoedPRO. De NVM is de grootste branchevereniging binnen de makelaardij. NVM-makelaars moeten voldoen aan strenge opleidingseisen, ethische regels en beschikken over de grootste database.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de kennis en ervaring die de aankoopmakelaar in Nijmegen heeft van specifiek de Nijmeegse markt en de makelaardij.

Daarnaast spelen de kosten een rol in het keuzeproces. Gemiddeld wordt er bij een aankoopmakelaar een tarief tussen de € 3.000,- en € 5.000,- berekend. Niet alle makelaars rekenen een vast tarief, maar een percentage van de vraagprijs (gemiddeld 1 %).

En natuurlijk is de klik met de makelaar belangrijk. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u kijken of u een klik heeft met de aankoopmakelaar in Nijmegen.

 

Bronnen: (NVM, z.d..) (NVM, 2023) (NVM, april 2023) (Mijnverkoopmakelaar.nl, 2023) (SCVM, z.d.)