Van doolhof naar droomhuis: de meerwaarde van een aankoopmakelaar

aankoopmakelaar

 

De huizenmarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. Weinig aanbod, snelle verkopen en stijgende prijzen maken het voor kopers moeilijk om een geschikt huis te vinden. De krapte-indicator in het eerste kwartaal van 2024 komt uit op 2.4 en geeft weer dat een potentiële koper keuze heeft tussen 2.4 woningen. Gelukkig kan een aankoopmakelaar uitkomst bieden.

 

Volledige ontzorging gedurende het aankoopproces

Een makelaar ontzorgt een woningzoeker gedurende het hele aankoopproces van A tot Z. Met behulp van het netwerk en de landelijke NVM-database van makelaars, gaan zij op zoek naar een geschikte woning. Nog voordat te koop staande woningen op Funda verschijnen, zijn makelaars op de hoogte van het aanbod.


Begeleiding bij bezichtigingen

Heb jij een woning op het oog? Een goede aankoopmakelaar gaat met jou mee de woning bezichtigen. De aankoopmakelaar adviseert over de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken die je zelf wellicht niet opmerkt.


Advies en onderhandelingen

Ben je na de bezichtiging nog steeds geïnteresseerd, dan zal de aankoopmakelaar advies geven over de marktwaarde, de aankoopstrategie en hij/zij neemt de lead over de onderhandelingen. Het succes tot aankoop neemt minstens met 50% toe!


Juridische bescherming

Daarnaast zal een makelaar je behoeden voor juridische valkuilen en verwoordt dat in de koopovereenkomst. Een makelaar kent de (lokale) huizenmarkt op zijn duimpje en is jouw partner in het gehele aankooptraject.


Professionele expertise

Een aankoopmakelaar dient jaarlijks te voldoen aan zijn certificering, is lid van de NVM, is dagelijks intensief bezig met zijn vak en kan voor jou veel geld verdienen en je behoeden voor “een kat in de zak”. Uiteindelijk ben je met een aankoopmakelaar goedkoper uit en succesvoller in het vinden van je droomhuis.