Huis vekopen in Nijmegen

Huis verkopen in Nijmegen

Het verkopen van een huis kan een uitdagend en stressvol proces zijn, waarbij veel komt kijken en wat veel tijd in beslag kan nemen. Dit geldt vooral als je niet precies weet waar je moet beginnen en wat er moet gebeuren. Je kunt dit proces zelf uitzoeken en oppakken, maar het kan handig zijn om iemand in te schakelen die ervaring heeft met een huis verkopen in Nijmegen.

 

Meerwaarde van een verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar ontzorgt de verkoper tijdens het gehele verkoopproces. Er wordt veel werk uit handen genomen en de verkoopmakelaar zorgt ervoor dat de verkoop van de woning soepel verloopt. Hierdoor wordt veel stress weggenomen en kan de verkoper zich richten op andere zaken of het verhuizen zelf.

Een verkoopmakelaar is gespecialiseerd in een huis verkopen in Nijmegen. De makelaar beschikt over alle kennis en ervaring die nodig is om de woning op de juiste manier in de markt te zetten. Makelaars kunnen bijvoorbeeld adviseren over bouwkundige- en juridische aspecten die komen kijken bij een huis verkopen in Nijmegen.

Uit onderzoek blijkt dat huizen die via een verkoopmakelaar worden verkocht gemiddeld sneller en voor een hogere prijs worden verkocht dan huizen waarbij geen makelaar wordt ingeschakeld.

Een makelaar heeft tevens connecties met verschillende partijen die mogelijk handig zijn om in te schakelen tijdens het verkoopproces, zoals een hypotheekadviseur, fotograaf, taxateur en organisaties die een energielabel of officiële bouwkundige keuring kunnen leveren.

 

Proces bij een huis verkopen in Nijmegen

Het verkoopproces van een huis verkopen in Nijmegen met behulp van een makelaar bestaat uit drie fases: een start fase, een uitvoerende fase en een afrondende fase.

De startfase

De startfase bestaat uit het bepalen van de vraagprijs, het treffen van de voorbereidingen voor het aanmelden van de woning en het voorbereiden van de marketingactiviteiten. De vraagprijs wordt bepaald op basis van onderzoek naar de woning zelf, de omgeving en vergelijkbare objecten. Je wilt een vraagprijs die het huis aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers, maar ook een goede transactieprijs voor de verkopers én een vraagprijs die past bij de huidige marktomstandigheden.

Voordat de woning kan worden aangemeld, wordt er informatie verzameld, onderzoek gedaan naar de woning en de omgeving en een goede verkooptekst gemaakt. Natuurlijk worden er foto’s gemaakt en wordt de woning ingemeten zodat er plattegronden gemaakt kunnen worden en de oppervlaktes bepaald kunnen worden. Er zijn verschillende marketingactiviteiten die makelaars kunnen inzetten bij een huis verkopen in Nijmegen. Een goede presentatie is essentieel om potentiële kopers te bereiken. Er is bijvoorbeeld keuze uit de volgende communicatie middelen: het fysiek plaatsen van een bord, social media, een brochure, een video, een eigen website, geadresseerde flyers, verschillende promoties op Funda en natuurlijk het netwerk van de makelaar zelf. Eventueel kan er geholpen worden bij het verkoopklaar maken van de woning door op te ruimen, te stylen en de opstelling van meubels en accessoires te veranderen.

De uitvoerende fase

In de uitvoerende fase worden de bezichtigingen gehouden en wordt er onderhandeld met potentiële kopers. Een verkoopmakelaar weet precies wat belangrijk is om te vermelden tijdens bezichtigingen en kan alle vragen van potentiële kopers beantwoorden doordat de makelaar voldoende onderzoek in de woning en omgeving heeft gedaan. Ook kunnen er bezichtigingen plaatsvinden door middel van Open Huizen Dagen. Wanneer geïnteresseerden een bod plaatsen, adviseert de verkoopmakelaar over de vervolgstappen. Er zijn namelijk naast de transactieprijs meerdere aspecten van belang bij het sluiten van een deal.

De afrondende fase

Wanneer er een overeenstemming is bereikt tussen verkoper en koper, wordt in de afrondende fase de koopovereenkomst opgesteld en de verschillende voorwaarden besproken. Een goede onderhandeling kan leiden tot een hogere verkoopprijs. De overdracht bij de notaris en de eindinspectie van de woning moet ook worden geregeld.

Tijdens het gehele proces van een huis verkopen in Nijmegen wordt contact onderhouden met alle belanghebbende partijen, zoals de verkopers zelf, geïnteresseerden, de kopers en de notaris.

 

Hoe vind je een geschikte verkoopmakelaar?

Er zijn verschillende vergelijkingstools beschikbaar die per stad verschillende makelaars vergelijken. Een tool die gebruikt kan worden is de tool van Mijn verkoopmakelaar. Hier worden een aantal aspecten vergeleken zoals makelaars kosten, aantal verkopen, verkoopsnelheid, opbrengst en de beoordelingen.

Een andere vergelijkingstool is de Juiste Makelaar. Deze tool selecteert uiteindelijk twee makelaars op basis van zelf gekozen voorkeuren en contact met een makelaar specialist. Hier vind je tevens uitgelichte makelaars in Nijmegen die in deze stad een goede naam hebben.

Ook op Funda en ERA staat een overzicht met alle makelaars waaruit een keuze kan worden gemaakt.

 

Bronnen, (NVM, z.d.), (Vereniging Eigen Huis, z.d.), (Drenthen, 2019) (Juiste Makelaar, 2023), (mijnverkoopmakelaar.nl, 2023), (NVM, 2021).