Makelaar in Nijmegen

De voordelen van het inschakelen van een deskundig makelaar in Nijmegen voor het vinden of verkopen van jouw woning

Een makelaar in Nijmegen kan van grote meerwaarde zijn bij het zoeken of verkopen van een woning. Het (ver)kopen van een huis kan een uitdagend en stressvol proces zijn, waarbij veel komt kijken en wat veel tijd in beslag kan nemen. Je kunt dit proces zelf oppakken, maar het advies is om een makelaar in te schakelen die hiermee ervaring heeft. Maar wat doet een makelaar eigenlijk en waarom zou je er één inschakelen?

 

Meerwaarde van een makelaar bij het aankopen van een woning in Nijmegen

Vooral in een krappe huizenmarkt kan het lastig zijn om als koper een geschikte woning te vinden en daar ook nog de juiste prijs voor te betalen. Een makelaar in Nijmegen kan jou bij dit hele proces optimaal begeleiden.  

Zoekproces naar een woning

Een makelaar helpt jou bij het zoekproces. Hij of zij kent de huizenmarkt in Nijmegen en weet wat er speelt.

De makelaar gaat met behulp van zijn netwerk en de landelijke NVM database op zoek naar het ideale huis voor jou op basis van de opgegeven criteria. Zelf ontvang je ook al het aanbod, vaak voordat het op Funda staat. Dit biedt in een krappe huizenmarkt extra voordeel. Alle te koop staande woningen bij makelaars in Nijmegen of andere plaatsen komen direct bij jou binnen.

Bezichtigingen

Wanneer je interesse hebt in een woning ga je samen met de makelaar de woning bezichtigen. De makelaar kan jou adviseren over de staat van het huis en eventuele gebreken die je zelf wellicht niet opmerkt.

Aankoopstrategie 

Ben je na de bezichtiging nog steeds geïnteresseerd, dan zal de makelaar in Nijmegen advies geven over de marktwaarde, de aankoopstrategie en zal helpen met het onderhandelen. Voor het onderhandelen over de koopprijs is het belangrijk goed inzicht te hebben in de hele woning en om kennis te hebben van de huidige huizenmarkt in Nijmegen.

Administratieve- juridische en financiële afwikkeling

Verder handelt een makelaar alle administratieve en juridische zaken af die komen kijken bij het aankoopproces, zoals het nakijken van de koopovereenkomst, het controleren van de kadastrale gegevens, de akte van levering, het bestemmingsplan en of de bodem niet vervuild is. Ook wordt je begeleid bij de inspectie van de woning en de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Een makelaar kan jou tevens in contact brengen met de juiste hypotheekadviseur.

 

Meerwaarde van een makelaar bij het verkopen van een woning in Nijmegen

Wanneer jij een woning gaat verkopen, helpt een makelaar in Nijmegen jou bij het gehele verkoopproces. Er wordt veel werk uit handen genomen en de makelaar zorgt ervoor dat de verkoop van de woning soepel verloopt. Hierdoor wordt veel stress weggenomen en kan de verkoper zich bijvoorbeeld richten op zijn eigen verhuizing.

Verkoopstrategie

Een makelaar is gespecialiseerd in een huis verkopen in Nijmegen. De makelaar beschikt over alle kennis en ervaring die nodig is om de woning op de juiste manier in de markt te zetten tegen de juiste vraagprijs en met de juiste middelen. Je wilt een vraagprijs die het huis aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers, maar ook een goede transactieprijs voor de verkopers én een vraagprijs die past bij de huidige marktomstandigheden. Door eigen ervaring, kennis van de huidige markt en de beschikking over verschillende tools kan een makelaar een goede verkoopstrategie adviseren.

Voorbereiding huis in de verkoop

Voordat de woning in de verkoop komt, zijn er veel voorbereidingen nodig. Eerst wordt er onderzoek naar de woning gedaan. Er worden foto’s, plattegronden en een video gemaakt en natuurlijk een pakkende verkooptekst geschreven. Ook helpt een makelaar in Nijmegen jou met het bepalen van de juiste marketingstrategie en -activiteiten. Een goede presentatie is essentieel om potentiële kopers te bereiken. Eventueel kan een makelaar advies geven over het verkoopklaar maken van de woning, denk aan opruimen, het veranderen van de meubelopstelling en het stylen van de woning. Een makelaar heeft veel connecties met verschillende partijen die handig zijn om in te schakelen tijdens het verkoopproces, zoals bijvoorbeeld een fotograaf of een organisatie die een energielabel kan leveren.

Bezichtigingen

Wanneer het huis klaar is voor de verkoop worden de bezichtigingen ingepland. Een makelaar leidt dit hele proces. Een makelaar in Nijmegen weet precies wat belangrijk is om te vermelden tijdens bezichtigingen en kan alle vragen van potentiële kopers beantwoorden doordat de makelaar voldoende onderzoek in de woning en omgeving heeft gedaan.

Onderhandelingen

Wanneer geïnteresseerden een bod plaatsen, adviseert de makelaar over de vervolgstappen. Er zijn namelijk naast de transactieprijs meerdere aspecten van belang bij het sluiten van een deal. Een goede onderhandeling kan leiden tot een hogere verkoopprijs.

Administratieve- juridische en financiële afwikkeling

Wanneer er een overeenstemming is bereikt tussen verkoper en koper, wordt de koopovereenkomst opgesteld. De overdracht bij de notaris en de eindinspectie van de woning wordt geregeld.

 

Bronnen: (NVM, z.d.), (Vereniging Eigen Huis, z.d.), (Drenthen, 2019)(NVM, 2021). (NVM, 2023) (NVM, april 2023) (Mijnverkoopmakelaar.nl, 2023) (SCVM, z.d.)